Links en publicaties

 

Links

NMI-register heet vanaf 1 januari 2014 MfN-register. Tot dit register behoren professionele en door de rechtbank erkende mediators.

 

Samenwerkend met Advocatenkantoor Van Schaik CS, dat al ruim 20 jaar gevestigd is in Lansingerland. Het kantoor ondersteunt MKB-bedrijven en de particulieren in de regio. Op veel rechtsbieden (o.a. arbeid, strafzaken, familiezaken) onderlegd om te ondersteunen bij conflicten, opstellen van contracten, advisering. Zowel in de rechtszaal als in de mediationkamer zijn de advocaten en de advocaat-mediator als een vis in het water.

 

Lid van Centrum Onderwijsmediation

Centrum onderwijsmediation is een netwerk van ervaren mediators die expertise hebben in het onderwijs.

 

Publicaties

Handboek Mediation

In 2013 is de nieuwe druk verschenen van het Handboek Mediation (red. A.F.M. Brenninkmeijer) bij Uitgeverij Sdu.

Als co-auteur heb ik meegewerkt aan het onderdeel dat gaat over conflicten in het onderwijs en oplossing daarvan door middel van mediation.

 

De Grote Van Dale

Van Dale, Groot woordenboek van de Nederlandse taal, uitgeverij Van Dale Lexicografie BV, uitgave 2005.

Als auteur heb ik de juridische woorden geactualiseerd.

 

  Artikelen


Buurtbemiddelaars helpen bij het oplossen van conflicten. Het zijn enthousiaste en bevlogen mensen die meer doen dan alleen bemiddelen bij buurtconflicten. De missie van hen is, mensen weer in contact brengen met elkaar, samen communiceren en verbinding maken. Buurtbemiddeling Rotterdam Centrum is een samenwerkingsproject van de deelgemeente Rotterdam Centrum, Woningstichting Woonstad, politie Rotterdam Rijnmond en wordt uitgevoerd door de stichting DOCK. Het doel is een leefbaarder en veiliger centrum.

In het voorjaar 2011 gaf George Smits een training ‘emotiereductie’ aan buurtbemiddelaars en hij was getroffen door hun inzet, idealisme en visie. Gezamenlijk schreven ze een artikel waarin de dieper liggende doelen van de buurtbemiddeling worden toegelicht.


'Conflicten tussen ouders en school gaan altijd over kinderen. Dan telt er uiteindelijk maar één ding: een snelle en goede oplossing. Met behoud van de relatie tussen ouders, school en kind. Want de school maakt deel uit van het sociale weefsel van de ouders en hun gezin. Professionele conflictbemiddeling of mediation kan daarbij helpen.'

Zo begint een artikel in Schoolbestuur van de Verenigingen KBO/KBVO, geschreven door Ellen van Domburg en Victorine Meuwissen.

Klik hier voor het hele artikel.